Bola

Dit klein doosje met daarin 12 dubbelzijdige kaarten heeft de naam Bola meegekregen - niet te verwarren met de elektronische versie 'e-bola' - en is van uitgeverij F-hein spiele, u allen wel bekend van de kleurrijke en vrij bijzondere puzzel spellen.


Elke kaart heeft een gekleurde bal afgebeeld op elke kant. Er zijn 8 verschillende kleuren, en elke kleur zal 3 keer voorkomen. Om het spel te starten leg je al deze kaarten op tafel in eender welke figuur. Om beurten mag je exact 1 kaart omdraaien. De speler die als eerste van 3 bollen van eenzelfde kleur weet te vinden, is de winnaar en scoort een punt. De speler die als eerste 5 punten heeft is de winnaar.



Het lijkt er eenvoudig, maar als je bijvoorbeeld bezig bent om de 3de gele bol te vinden, en je tegenstander flipt plots een gele bol om, om zo zijn 2de groene bol tevoorschijn te halen, wat ga je dan doen ? Weet jij ook de 3de groene bol zitten en flip je die om ? Of draai je een andere gele bol om en ga je voor een andere kleur ? Er zit meer in dit simpel spelletje dan je eerst zou vermoeden ....

Dit spel werd geschonken door F-hein spiele en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Met deze willen we ook meneer Ferdinand Hein bedanken voor de lekkere fles Riesling die we mochten ontvangen van hem. Het bestuur heeft er van genoten ! 8-)



Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts