8-28

We hebben nog niet veel kaartspellen van Zoch spiele mogen voorstellen, en deze 8-28 is er eentje die erg vlot speelt. Jou doel is om kaarten te verzamelen met een totale waarde die zo dicht mogelijk bij 8 of 28 ligt. Daardoor zal je edelstenen kunnen winnen, en de persoon met de meeste steentjes op het einde van het spel is de winnaar.


Alle kaarten worden geschud en elke speler krijgt exact 1 kaart voor zich. Die kaart mag je bekijken, maar laat je niet aan de andere spelers zien. De actieve speler neemt de stapel met kaarten en legt een blauwe diamant in het midden van de tafel. Dan biedt de actieve speler de andere spelers een kaart aan. Kiest die speler om een kaart te nemen, komt deze open naast de gedekte kaart te liggen. De actieve speler gaat zo het rijtje af, tot iedereen geweest is. Daarna doet de speler links van hem hetzelfde : een extra diamant komt in het midden en iedereen mag een kaart nemen.


Zodra een speler meer dan 28 punten open voor zich heeft liggen, is deze uitgeschakeld voor deze ronde. Kaarten met de waarde 1/11 mag je zelf kiezen of deze 1 of 11 waard zijn - zoiets als bij blackjack dus. Mocht er geen enkele speler meer zijn die nog een kaart wil bij pakken, is de ronde ten einde en worden de diamanten in het midden verdeeld. De groep van steentjes worden in 2 gelijke delen gesplitst, en alle kaarten worden open gedraaid. De spelers die het dichtste bij het getal 8 of 28 zitten, en daar niet over zijn gegaan in waarde, winnen 1 deel van de diamanten. Bij een gelijke stand wordt een deel nog verder verdeeld.

Lukt het je om exact 8 of 28 te halen, mag je onmiddellijk alle diamanten in het midden van de tafel nemen. Er zijn nota bene 2 soorten diamanten : rode en blauwe. De rode zijn 2 punten waard, de blauwe 1 punt.

Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts