SchatzJäger

SchatzJäger, of beter Treasure Hunter of schattenjager, is één van de nieuwe Queen Games spellen die we in Essen gevonden hebben.  Zoals we van Queen Games gewoon zijn, is dit een verzorgd, gemakkelijk te spelen en zeer toegankelijk familiespel.


Jou doel is om zo veel mogelijk waardevolle schatten en muntstukken te verzamelen, want na 5 rondjes zit het spel erop en wint de speler met de meeste waarde. Maar er zitten schatten tussen die helemaal geen schat zijn ! En stel je team van schattenjagers zorgvuldig samen. Er zijn slechts 2 schatten beschikbaar in elk van de 3 seizoenen, dus twijfel niet om een schat te bemachtigen.


De schatten worden eerst op het spelbord geplaatst. Daarna krijgt elke schattenjager 9 kaarten op hand. Van deze kaarten mag je één kaart kiezen, en de rest doorgeven aan je linker of rechter buurman, afhankelijk van in welke ronde je zit. Tiens - van welk spel kennen we dat ?
Nadat de kaarten allemaal verdeeld zijn, zou elke speler er 9 op hand moeten hebben. Verder weet je ook welke andere kaarten er in het spel zijn. Je hebt de meeste namelijk zien passeren.


Om nu een schat te veroveren moeten de spelers kaarten spelen. Voor elk seizoen waar ze kaarten voor hebben moeten ze eender welke of alle kaarten spelen vanuit hun hand spelen. Aan jou nu om de schatten die verborgen liggen in de bevroren bergen, in de jungle of de lava grotten te vinden. Maark een slimme beslissing terwijl je jouw kaarten kiest, want de rare goblins staan te popelen om jou schatten te komen stelen.

Dit spel werd met korting aangekocht bij Queen Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 40 minuten
Reacties

Populaire posts