Bad Beets

Wie had het ooit gedacht dat er een gezelschapsspel zou gemaakt worden over bieten ? Wel, ik niet, maar hier is het dan toch. In Bad Beets spelen de deelnemers kinderen die proberen om van hun bieten af te geraken aan tafel omdat ze deze niet lusten, en ze proberen hier van af te geraken voor de andere kinderen.


Elke speler krijgt 8 biet schijfjes en een kaart. Iedereen krijgt ook een overzichtskaartje met daarop alle mogelijke acties. De eerste speler mag een extra kaart nemen, en mag dan 1 van die 2 kaarten op hand doorgeven naar zijn linkerbuurman. Deze persoon mag die kaart nog niet bekijken. De volgende beurt heeft hij de keuze tussen om de kaart reeds op hand door te geven naar de linkerbuurman, of de kaart die je net doorgeschoven kreeg maar nog niet gezien hebt. De spelers zullen nu moeten doen alsof ze de actie hebben uitgevoerd zoals op de kaart staat, behalve het opeten van biet. De spelers mogen liegen, en worden hiervoor aangemoedigd.



De mogelijke acties zijn : een biet opeten, geef 3 bieten aan de hond, raad de kaart van een andere speler en geef deze 4 bieten als het juist is, deel 2 bieten met een andere speler. Maar opgelet, eender welke andere speler kan je uitdagen als hij denkt dat je aan het liegen bent. Voer je toch de juiste actie uit, moet de uitdager een biet bij pakken. Had de uitdager toch gelijk dat de andere speler aan het liegen was, mag de uitdager een biet afleggen en de leugenaar mag zijn actie niet uitvoeren.


Er zijn nog extra kaarten die gespeeld kunnen worden als tegenreactie. Zo zal een Nuh-uh kaart je toelaten om 4 bieten te geven aan een persoon die je kaart probeert te raden. Met een kopie kaart kan je als iemand 3 bieten aan een hond geeft, die ook doen, enz ... De speler die als eerste al zijn biet kaarten weet kwijt te spelen is de winnaar (of de beste leugenaar).


Het spelletje doet ons iets of wat denken aan Mögel Motte, waar je ook probeert te foeteren en kaarten kwijt te spelen. Hier moet je echter meer een poker face kunnen opzetten. Het is een luchtig en gemakkelijk aan te leren familiespel dat zeker een ideale opener of afsluiter van een spelavond is.

Dit spel werd geschonken door Stone Blade Entertainment en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts