Carcassonne: Star Wars

Nog enkele nachtjes slapen en het is eindelijk zover ! De nieuwe Star Wars - The Force Awakens - is te zien in de bioscoop. Het is het langverwachte vervolg op Star Wars episode VI uit 1983.
Speciaal voor deze gebeurtenis werden er vele spellen op de markt gebracht met het thema Star Wars. Wij wisten er 2 op de kop te tikken : Carcassonne en Ubongo.


Carcassonne Star Wars combineert de spannende avonturen van de figuren uit het Star Wars universum met het speelplezier van Carcassonne. De regels zijn iets of wat vereenvoudigd dat een hele andere spelervaring zal geven. De straten of wegen zijn in deze versie vervangen door ruil routes en worden ingepalmd door handelaars in plaats van rovers. Steden zijn vervangen door asteroïden velden en ingepalmd door ontdekkers in plaats van ridders. Kloosters werden vervangen door planeten in bezet door veroveraars en niet door monniken.


Voor de boeren (die in de wei gingen liggen) werd er geen alternatief gevonden. De symbolen van de partijen, zoals The Empire, de rebels en de bounty hunters leveren bonussen op ongeacht bij welke partij jou mannetje hoort. Om te bepalen wie de meerderheid bezit, zal deze keer dobbelstenen gebruikt worden. De hoogste worp is de winnaar, maar zelfs verliezen of gelijkspel kan je nog punten opleveren. Een speler krijgt zoveel dobbelstenen als er mannetjes van hem of haar betrokken zijn bij het desbetreffend gebied, en je kan nog extra dobbelstenen krijgen via je groot mannetje.


Een groter verschil zit hem wel in het veroveren van planeten, door het plaatsen van tegels grenzend aan die planeet. De speler zal de optie krijgen van een mannetje te plaatsen op de aangrenzende planeettegel in plaats van de daarnet geplaatste tegel. Verder vinden we een team variant in de regels voor 4 spelers, waarbij 2 spelers met de Empire speelt. Daarbij zijn de zwarte mannetjes Darth Vader en de witte mannetjes storm troopers. Zij spelen tegen de rode mannetjes - Luke Skywalker - en de groene mannetjes - Yoda. In geval van een team-variant doet de orange Boba Fett niet mee.
May the Force be with you !

Dit spel werd geschonken door Hans im Glueck en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts