Qwixx: big points

Na het basisspel Qwixx, Qwixx gemixt en Qwixx het kaartenspel, is er nu de 3e variant of uitbreiding : Qwixx Big Points.  Mochten jullie helemaal geen idee hebben over wat Qwixx eigenlijk gaat - wat we eigenlijk ten sterkste betwijfelen - kan je de review van ruim een jaar geleden erop nalezen : http://geelpionneke.blogspot.be/2014/10/qwixx.html


Qwixx: Big Points is een uitbreiding die uit 2 maal 80 bladzijden dik scorevellen bestaan, die je toelaten om een nieuwe manier van scoren te noteren. En deze keer kan je heel veel punten scoren.
Elk scoreblad heeft 2 nieuwe rijen extra bij de 4 reeds bestaande rijen op het originele scoreblad.
Er is nu een rood-gele rij tussen de rode en de gele rij van weleer, en een groen-blauwe rij tussen de originele groene en blauwe rij.


Stel dat je de rode 5 doorstreept hebt, en je komt deze later terug tegen in het spel. Dan mag je nu de rood-gele 5 doorstrepen. Maar je moet er wel rekening mee houden dat als je een kruisje ergens zet, je nooit nog links van dat kruisje een ander mag zetten. Het spel is nog steeds ten einde indien een 2de rij afgesloten wordt, of als een speler geen strafpunten meer kan zetten. De spelers scoren zoals steeds punten voor de kruisjes op hun 4 originele rijen, maar ze scoren nu ook extra voor de tussen rijen. Een kruisje in de rood-gele zal voor zowel de rode als de gele rij als een extra kruis tellen. Je kan je voorstellen dat dit je punten een enorme boost kunnen geven.


Dit spel werd geschonken door NSV en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Qwixx Big Points is te koop bij Lotana met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts