Castellion

Castellion behoort tot de Oniverse reeks, waarvan we jullie in mei van dit jaar al Onirim 2nd edition voor stelden. Die review kan je er hier op nalezen.


Het kasteel in het midden van de Oniverse wordt aangevallen. De talrijke modelburgers die Oniverse rijk is, schieten als mieren in actie om de verdediging van hun kasteel op te bouwen. Het kasteel moet namelijk bestand zijn tegen 3 aanvallen van monsters. Het bouwen van torens laat je toe om te zien wat er allemaal aankomt. Een stevige verdediging kan helpen om de schade tot een minimum te beperken.


Verschillende posten en opstellingen kunnen de schadelijke gevolgen van verraders die zich binnen de kasteelmuren bevinden verminderen. Maar gelukkig hebben de inwoners van Oniverse speciale krachten die zeker van pas komen om het kasteel te helpen verdedigen. Zal jij in staat zijn om deze aanvallen te overleven ?


Castellion is een tegel-leg-spel waarmee je delen van het kasteel vormt ter verdediging tegen de monsters. Elke speelbeurt draai je een tegel om en gebruik je ofwel zijn speciale eigenschap, of plaats je deze tegel als een deel van jou kasteel. Hoe meer torens en verdedigingsgebouwen je kan bouwen, des te beter je verdediging is tegen de komende aanvallen. Probeer ook verraders binnen in je kasteel te voorkomen. Zodra alle 3 de monsters je hebben aangevallen, en je kasteel heeft nog steeds een basis van 6 tegels, ben je de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Z-man Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts