Zombies vs Cheerleaders

Zombie spellen : you love them or you hate them. Maar deze keer komen er ook cheerleaders aan te pas. En wat kunnen we zeggen over spellen met cheerleaders ? Eumm ... niks. 8-)


Er is een enorme zombie plaag bezig op de lokale universiteit. Enkel een handvol dappere cheerleaders proberen de eindeloze golf van zombies van zich af te slaan. Het zijn voornamelijk oude klasgenoten en professors die veranderd zijn in hongerige en hersenloze figuren. Deze Zombies vs. Cheerleaders is een spel voor 2 personen waarbij de ene speler met de zombies speelt en de andere speler met de cheerleaders - al zou ik persoonlijk liefst enkel met cheerleaders spelen .


Het doel van de cheerleaders is om alle zombies te verslaan, terwijl het doel van de speler die de zombies bestuurt is om minstens 1 cheerleader te verslinden. De cheerleaders bevinden zich achter barricades en hebben vrij krachtige zelf gemaakte wapens. Deze dames zullen dus hun mannetje kunnen staan, maar elke keer ze de wapens gebruiken, verliezen ze energie. Eenmaal ze zonder energie komen te zitten, zijn ze een spreekwoordelijke vogel voor de zombie-kat.


De zombies hebben 2 karakteristieken : sterkte en verdediging. Als een zombie geraakt wordt door een aanval die groter is dan hun verdedigingswaarde, worden ze uit het spel gehaald. Beurtelings krijgen beiden spelers 3 acties die ze kunnen spenderen om hun team te laten bewegen of om aan te vallen. Door leiders of sterke zombies te verslaan kunnen de cheerleaders speciale acties verkrijgen, terwijl de zombies hetzelfde kunnen verkrijgen door barricades te vernietigen. En dat alles er zeer gelikt uit ziet is te danken aan het design team van de gelijknamige stripreeks. Run for your life !


Dit spel werd geschonken door Matagot en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts