Area 1851

Bij Area 1851 ben jij één van de 5 beste knutselaars uit de omstreken, en je wilt jou vastberadenheid bewijzen aan de burgers van dit dorpje in het Wilde Westen.


Elke beurt zullen de spelers te maken krijgen met willekeurige evenementen en onderhandelingen in de omgeving, en je zult je beurt verder moeten spelen onder die omstandigheden. Je trekt knutsel kaarten, of hier Tinker kaarten genoemd om je hand aan te vullen tot 5 stuks. Daarna dobbel je met een dobbelsteen om de grondstoffen voor deze ronde te bepalen. Daarna zullen de spelers die grondstoffen spenderen om nieuwe gadgets te bouwen of hun bestaande gadgets uit te breiden of te verbeteren.


 Deze gadgets met hun aanpassingen kunnen afgeleverd worden aan de bevolking van het dorp in ruil voor reputatie. Bovendien kunnen de spelers kiezen om kaarten van hun af te danken, en ze buiten roulatie brengen. Om hun poging om de beste uitvindingen te bouwen, krijgen de knutselaars hulp van 3 assistenten. Je mag 1 assistent per ronde gebruiken, en zij kunnen je bonussen opleveren.
Door nieuwe kenmerkkaarten te nemen tijdens hun beurt hebben de spelers de mogelijkheid om hun waardigheid te tonen. Door deze kaarten te volbrengen krijg je een stevige boost qua reputatie tijdens of op het einde van het spel.


Aangezien het nogal moeilijk is om al je gedachten op een rijtje te houden als een genie of knutselaar, eindigen de spelers hun beurt door hun kaarten op hand door te geven aan hun buurman. De speler die de meeste reputatie punten wist te winnen door gadgets af te leveren en kenmerkkaarten te vervolledigen, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Game Salute en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts