Booty

De titel van het spel deed me denken dat dit over het achterste van Jennifer Lopez ging, maar jammer genoeg gaat het over iets anders, over schatten namelijk. Schatten van allerlei soorten. Als piraat zijnde is het niet moeilijk om schatten te veroveren, maar wel om ze eerlijk te verdelen onder de crew.


De spelers zullen beurtelings de te verdelen schat opsplitsen in delen voor de andere spelers. Er zijn verschillende types van schatten die elk een verschillende waarde hebben, en dan zijn daar nog de verborgen schatten zodat de spelers nog moeten gokken wat de waarde daarvan kan zijn. Ben jij zo eerlijk om iedereen een gelijk deel van de schat te geven, of zorg je ervoor dat jij met de kers op de taart gaat lopen ?


Elke ronde zullen er kaarten open gedraaid worden die de schat zullen voorstellen. Enkele van die kaarten zijn onmiddellijk punten waard, enkel kaarten kunnen andere kaarten teniet doen, bepaalde kaarten geven je kans - maar daarom nog niet gegarandeerd - op een grote uitbetaling. De actieve speler noemt men hier de quartermaster, een job die elke ronde doorschuift. Het is deze speler die de schat mag verdelen in groepjes en mag ook de volgorde kiezen om deze schatten te verdelen. Het komt er nu op aan een beetje de balans te vinden tussen wat jij nodig hebt, wat anderen misschien willen, en dan toch nog dat extraatje proberen eruit te krijgen. En door middel van de gebouwenkaarten zijn er verschillende voordelen te verkrijgen waardoor de gebruikte strategie telkens weer anders is.


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Booty is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts