The Voyages of Marco Polo

Was alvast jullie handen want dit is weer een spel om duimen en vingers bij af te likken. Het speelt zich af in het jaar 1271, en de toen 17 jarige Marco Polo start zijn tripje naar China samen met zijn vader en oudere broer. Na een lange en zware tocht die hen langs Jerusalem en Mesopatamia brachten, langsheen de Silk Road, bereikten ze Kublai Khan in 1275. Inderdaad - in die tijd ging reizen niet zo snel.


In The Voyages of Marco Polo spelen de spelers deze reis na, waarbij elke speler een ander karakter krijgt en een speciale kracht gedurende het spel. Dat spel zal 5 rondes in beslag nemen, en elke ronde dobbelen de spelers hun 5 eigen dobbelstenen. Daarmee kunnen ze elke beurt 1 actie mee uitvoeren. Die 5 mogelijke acties zijn :


* Verkrijgen van grondstoffen met de 1 tot 3 dobbelsteen, afhankelijk van de waarde van de grondstof. Beschikbare grondstoffen zijn kamelen, peper, zijde en goud. De eerste speler krijgt elke grondstof gratis, de volgenden moeten betalen volgens de waarde van hun dobbelstenen.
* Neem een grondstof naar keuze en 2 kamelen.
* Verdien geld met eender welke dobbelsteen. Je krijgt er 5 geld voor.
* Doe aankopen : de waarde van 1 dobbelsteen maakt de aankopen vrij tot dat nummer, en je mag daaruit 1 of 2 dingen kopen. De goederen worden terug aangevuld in het begin van een nieuwe ronde. Om een aankoop te doen zal je grondstoffen moeten spenderen in ruil voor overwinningspunten, andere grondstoffen, kamelen en nog veel meer.
* Reizen : 2 dobbelstenen worden gebruikt om de afstand dat je kan reizen te bepalen op de bovenste helft van het speelveld. Elke speler start zijn trip in Venetië en kan zelf beslissen welke weg hij neemt richting Beijing. Stopt een speler in een stad, komt daar een markeerder te liggen, waardoor hij toegang krijgt tot verschillende extra acties voor de rest van het spel.


Na 5 rondjes is het spel ten einde en de spelers krijgen overwinningspunten als ze in Beijing aankomen, en als ze de meeste aankopen hebben gedaan, en als ze de steden bereikt hebben die ook op de geheime stedenkaart staan. Elke speler krijgt namelijk zulke geheime kaart in het begin van het spel.

Dit spel werd geschonken door Hans im Glück en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
The Voyages of Marco Polo is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 40 - 100 minuten


Reacties

Populaire posts