Hengist

Hengist speelt zich af in de oudheid. Het is ondertussen 30 jaar geleden dat de Romeinen Groot-Brittannië verlaten hebben. De macht van de Picts en de Schotten is aan het groeien, en ze trekken verder landinwaarts.


Om Engeland te redden heeft de grote baas Vortigern hulp gevraagd aan de Saxon broers : Hengist en Horsa om het land te verdedigen. Jij en je broeder stemmen in om hem te helpen, maar naarmate de jaren passeren begint Vortigern meer en meer gulziger te worden, en hij betaald je ook niet genoeg.
Het wordt met andere woorden tijd dat je het heft in eigen handen neemt, en dat je jezelf toe-eigent waar je recht op hebt.


Jij bent in het bezitt van deftige landkaarten, sterke manschappen en degelijke boten. De kust staat vol met dorpjes, steden, kloosters en landgoed, en die staan allemaal te wachten om geplunderd te worden.  Wie zal de spannende strijd om faam en fortuin winnen ? Hengist of Horsa ? Jij of je tegenspeler ?

Beide spelers nemen het tegen mekaar op voor de zelfde schattegels. De speler die als eerste een schattegel bereikt met één van zijn plunder groepen, krijgt die tegel. Maar een deel van de weg is nog onbekend en zal eerst ontdekt moeten worden. En het is niet altijd de rechte weg die het meeste zal opleveren. De speler die verstandig gebruikt maakt van zijn kaarten, en die een vleugje geluk heeft zal zeker een grote kans hebben op meer waardevolle schatten dan zijn tegenstander en het spel winnen.


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
The hengist is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts