Game of trains

We komen erg vaak spelletjes tegen over treinen. Te vaak zelfs. Maar dit treinspelletje is niet zoals al die andere treinspellen. Dit is een kaartspelletje over treinen, en dat kom je niet al te vaak tegen.


Bij Game of Trains zal elke speler instaan voor zijn lijn van treinen. In het begin van het spel worden de wagons in de lijn van elke speler gesorteerd in dalende getallen. Elke wagon bevat namelijk een getal. Het doel van het spel is om eerste je wagons of je trein lijn te herschikken zodat de kaarten in stijgende volgorde komen te liggen.


Elke kaart heeft een wagon afgebeeld met een getal, maar ook een special kracht. Tijdens een speelbeurt mag de speler 1 van de 2 mogelijke acties uitvoeren. Dat is of een kaart trekken van de trekstapel en één van zijn kaarten in de lijn vervangen met deze die net getrokken werd, of een open kaart in het midden van de tafel nemen, en die kaart zijn speciale eigenschap dan gebruiken.
Kaarten die een speler uit zijn eigen trein lijn haalt, komen dan in het midden van de tafel te liggen, ter beschikking van iedereen. De kaarten die gekozen worden om de speciale eigenschap te gebruiken, gaan uit het spel.


Enkele speciale eigenschappen kunnen bijvoorbeeld zijn : het wisselen van 2 kaarten in je trein lijn, een kaart verplaatsen, een kaart vernietigen bij de tegenstanders enz... De spelers blijven beurtelings verder spelen tot dat iemand al zijn wagons in stijgende lijn heeft. Deze speler is dan de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Brain Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts