The Prodigals Club

De personen die gek waren van het spel Last Will, moeten zeker deze Prodigals Club eens een poging geven. Er zijn enorme gelijkenissen tussen de 2 spellen te merken. Ook hier zal je moeten proberen om je eigendommen zo snel mogelijk kwijt te spelen. Je kan dit spel als een afzonderlijk spel spelen, maar je kan het ook combineren met Last Will.


Behalve je hele hebben en houden te verbrassen, zal je ook je reputatie en je politieke ladder naar een dieptepunt moeten brengen. De speelkaarten zijn of donker of licht. Met de donkere voer je acties uit die een blijvend effect hebben, met de witte speel je éénmalige acties. Bij Last Will kreeg je maar 1 doel dat je moest bereiken, hier kan je er 2 of zelfs 3 hebben. Die doelen zijn : verlies een verkiezing, verlies al je bezittingen of speel 'social incapabele Michiel' na, waarbij je zo laag mogelijk op de sociale ladder probeert af te dalen.


Een speelbeurt heeft verschillende fases die bestaan uit :
* de voorbereiding, behalve in de allereerste ronde. Dit komt neer op kaarten open leggen en tegeltjes verdelen.
* arbeiders plaatsen, waarbij de spelers hun mannetjes op hun spelbord zetten en de overeenkomstige acties ervan uitvoeren. Hoe er rekening mee dat er maar 1 mannetje op 1 actie mag staan.
* kaarten spelen : de spelers mogen beurtelings hun handkaarten spelen. En dit is aan te raden want op het einde van de ronde mag je er maar 4 over houden. Zodra je spelbord vol ligt met reeds gespeelde kaarten, zal je eerst plaats moeten maken.
* Speel je met een bepaald doel (Hyde Park) dan zal in deze fase de luidspreker symbolen geteld worden van elke speler. Die zijn terug te vinden naast de acties. De speler met de meeste symbolen krijgt een stem en de rest verliezen stemmen.
* Speel je met het sociaal doel, dan zal in deze fase bepaald worden waar je op de sociale ladder gaat stijgen of dalen.
* Ronde einde : controle of er al iemand 0 heeft bij een bepaald doel, spelersvolgorde bepalen en andere administratieve taken.






Bij het einde van het spel wordt er gekeken naar het slechtste resultaat van alle doelen. De speler die de laagste score heeft is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Czech Games Edition en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
The Prodigals Club is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 40 - 100 minuten


Reacties

Populaire posts