Castle Crush + uitbreiding Cubes & Cards

Bij Castle Crush! mogen de spelers hun eigen kasteel bouwen met houten blokjes, en ondertussen probeer je de kastelen van de tegenstanders aan te vallen met een houten hamer. Het is dus niet alleen een kwestie van een stevig kasteel te bouwen dat verschillende aanvallen kan doorstaan, maar ook van zo efficiënt mogelijk aanvallen uit te voeren.


Het spel heeft 3 spelvarianten. Naast de gewone regels kan je ook een snellere variant of een variant waar het bouwen centraal staat spelen. Een spelletje bestaat uit 3 rondes. Elke ronde heeft 4 fases : een bouwfase, 2 keer een aanvalsfase en 1 eindfase.
In de bouwfase mogen de spelers hun 5 blokken plaatsen op een soort van verhoogje of fundament. Dit is nu hun kasteel. Op die blokken staan poorten en ramen afgebeeld, en dat zal het aantal punten bepalen. Als een blokje met een deur of raam op de fundering staat, of als dat blokje op een ander blok ligt, dan tellen de punten dubbel. Als dat blokje op 2 andere blokken ligt, mag je de punten met 3 vermenigvuldigen.


Verder krijgt iedereen 2 figuurtjes : een koning en een generaal. Die figuurtjes moet je in je kasteel op een zo veilig mogelijk plaats zetten. De koning moet op een blokje staan, de generaal moet met zijn voeten op de grond blijven en de fundering raken. De spelers tellen nu de volledig score op en schrijven dit op het bord. Degene met de minste punten mag als eerste aanvallen. Een basis tussen de verschillende kastelen in - op gelijke afstand - mag een houten hamer gedropped worden. En het is te hopen dat die hamer omvalt tegen een vijandelijk kasteel en zoveel mogelijk schade berokkent. Elk blok dat van een fundering valt levert je punten op, afhankelijk van hoeveel poorten en ramen op dat blokje staat. Als je een generaal kunt omver werpen, krijg je 5 punten. Voor de koning is dit 7 punten.
Nadat iedereen de hamer heeft laten vallen, mogen de spelers dit voor een 2de maal uitvoeren.
Blijven jou koning en generaal staande na de verschillende aanvalspogingen, krijgt je daarvoor respectievelijk 7 en 5 punten.
In de slotfase komen de gevallen blokken op een aparte stapel, waaruit de spelers 3 blokken mogen kiezen bij de aanvang van de daaropvolgende ronde.


Met de uitbreiding Cubes & Cards zal je jou schatten moeten bewaken, een vijandelijke koning gaan kidnappen en de eer van jou familie herstellen. Behalve kastelen vernietigen zal ook schatten bewaken en vijandelijke koningen kidnappen extra uitdagingen met zich mee brengen. Verder zitten er ook nog nieuwe blokken in de uitbreiding om nog meer spelplezier te garanderen.


Dit spel werd geschonken door Soso Studio en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten


Reacties

Populaire posts