Happy Party

Dat het volgende speldag, 23 januari 2016, een Happy Party gaat worden, daar mag je donder op zeggen. Het Geel Pionneke bestaat dan 7 jaar en we organiseren allerlei randactiviteiten zoals een spellenquiz, tombola, winterbbq, springkasteel, grime, toernooi van Star Realm, verkoop van 2de hands spellen enzoverder. Welk spel was er nu beter geschikt dan deze 'Happy Party' als spel van de maand te benoemen ?


In Happy Party mag je kaarsjes van de verjaardagstaart uitblazen, maar om de gelukkigste speler te zijn, zal je de juiste kaarsjes moeten uitblazen. Elke speler start met 4 gedekte tokens die voor hem of haar op de tafel liggen, en ze moeten de 4 vakjes op hun persoonlijk speelbord kunnen vullen om het spel te winnen.


Tijdens een speelbeurt dobbelt een speler met de 2 dobbelstenen, probeert daarna kaarsjes uit te blazen op de taart die overeenkomen met de kaarsjes op de dobbelstenen. Als ze hier niet in slagen, door de verkeerde kaarsjes uit te blazen, of door er niet voldoende uit te blazen, is hun beurt ten einde. Slagen ze er wel in om de juiste kaarsjes te doven, mogen ze een token omdraaien dat voor hen zelf ligt, of voor een andere speler. Als het figuurtje op dat token overeenkomt met het figuur op hun persoonlijk speelbord, mogen ze dat token op hun bord plaatsen. De eerste speler die zijn eigen speelbord gevuld heeft met tokens is de winnaar. Blazen maar !

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is in januari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


 Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts