Flip a bird

Flip a bird is een erg simpel en snel kaartspelletje dat perfect met kinderen te spelen is. Bij de start van het spel krijgt elke speler 2 kaarten. Een kaart heeft een groene vink, de ander een rood kruis. Dit zijn stemkaarten waarmee je 'ja' of 'nee' kunt stemmen.


De stapel met kaarten wordt geschud en iedereen krijgt van die stapel 2 kaarten. De rest komt in het midden van de tafel te liggen. Tijdens je beurt heb je 2 mogelijke acties. Een eerste optie is om een kaart van de gedekte stapel te trekken en bij op hand te nemen. Je hebt nu 3 kaarten op hand en daar mag je een kaart van naast de trekstapel spelen. Die kaart moet je gedekt spelen als de bovenste kaart van de trekstapel een afgedekte kooi heeft, en open als het een open kooi is. Je vormt zo een rij van kaarten naast de trekstapel.


Als 2de mogelijkheid kan je verklaren dat er te veel vogels in de rij liggen. Het aantal vogels die in een rij mogen liggen is afhankelijk van het aantal spelers. Het zou dus best kunnen dat er een heleboel vogels gedekt werden gespeeld, dus vaak zal je moeten gokken of dat aantal bereikt is of niet. Er kunnen ook nog speciale kaarten gespeeld worden waar bijvoorbeeld alle groene vogels voor dubbel tellen. Als de speler verklaart dat er te vogels liggen, speelt deze zijn rode kaart. De speler daar rechts van, die daarnet aan de beurt was moet zijn groene kaart spelen. De andere spelers mogen kiezen en spelen die kaart gedekt.


Nu worden alle kaarten omgedraaid. De spelers die gelijk hadden mogen nu de kaarten verdelen.
Voor elk setje van 4 verschillende vogels of kleuren krijg je 10 punten. Losse vogels scoren slechts 1 punt. Speciale kaarten leveren je 2 punten per kaart op. Het spel gaat verder zolang er kaarten beschikbaar zijn van de trekstapel.

Dit spel werd geschonken door Österreichisches Spiele Museum en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20-30 minuten

Reacties

Populaire posts