Rome: City of Marble + Patriarchs & Wild Tiles Expansion

Vandaag stellen we onmiddellijk naast het nieuwe spel Rome : City of Marble ook al de uitbreiding voor : Patriarchs & Wild Tiles. De setting is de tijd dat Augustus Caesar zijn rijk bestuurde vanuit Rome. Jullie, de spelers, stellen hun machtige aristocratische families daar voor.


Deze invloedrijke families bepalen en sturen de bouw van deze immer groeiende stad, waar serieus wat geld of goud tegenaan werd gesmeten. Het is aan jou om verstandig de tegels te plaatsen waardoor de bouw van civiele gebouwen goedgekeurd gaat worden. Het zijn deze gebouwen die van belang zijn voor het reilen en zeilen van het Oude Rome. Tempels zijn nodig voor het vereren van hun goden, badhuizen doen dienst voor de gezondheid en om banden te smeden, enorme theaters verschijnen in het straatbeeld ter ondersteuning van de kunst en filosofie, indrukwekkende arena's worden gebouwd voor het amusement.


Door al deze gebouwen op te richten, verkrijgen de spelers stilaan een heus imperium. Dit imperium is een goede maatstaf voor hun werkelijke macht in Rome. Elke beurt krijgen de spelers 2 acties om uit te voeren. Tussen 2 acties door kunnen de spelers bouwplaatsen afwerken. Daarbij zal een civiel gebouw op die plaats verschijnen, en zullen er punten gescoord worden. In de laatste ronde, die start zodra er 3 van de 4 tegel-stapels op zijn na de beurt van een speler, mag iedere speler nog exact 1 finale actie uitvoeren, inclusief de speler die de eindronde veroorzaakt heeft. Voor bruggen, aquaducten, fonteintjes of geldstukken krijg je nog extra punten. Voor je imperium kan je ook nog bonuspunten scoren.


Met de uitbreiding Patriarchs & Wild tiles worden er 2 nieuwe toevoegingen gedaan :
* Patriarch : bestaat een uit groot mannetje in elke kleur. Deze heeft meer invloed dan een magistraat.
* Wild Neighborhood Tiles : deze bestaan uit 4 tegels en 4 muntstukken. Bij de puntentelling kan je extra scoren afhankelijk van het soort van civiel gebouw opgericht werd.


Dit spel en uitbreiding werd geschonken door RnR Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts