Cities Skylines Das Brettspiel

Skylines het bordspel is een coöperatief spel voor 1 tot 4 spelers. (Wel bijzonder om het coöperatief te noemen als je het spel ook in je eentje kunt spelen, maar ja). Het bordspel is gebaseerd op het populaire computerspel.

Samen met je medespelers ga je een stad bouwen. Het uiteindelijke doel is om een aantal mijlpalen te behalen en de inwoners van je stad gelukkig te maken.
Je begint met een x-aantal landborden. Het exacte aantal hangt af met welk scenario er gespeeld wordt. Aan het begin van iedere nieuwe mijlpaal wordt er een bord gekocht en wordt dit omgedraaid van de natuurzijde naar de ontwikkelingszijde. Iedere speler heeft een set ontwikkelingskaarten die laten zien wat ze kunnen bouwen. Idealiter overleggen de spelers hun plannen met elkaar  en werken ze samen om te bezien hoe ze het beste kunnen handelen en hoe zij de stad het beste kunnen ontwikkelen. De kaarten laten zien welke effecten deze hebben op het bouwen van de stad. Voorbeelden hiervan zijn: de behoefte aan afvalinzameling, het verminderen van de criminaliteit of het krijgen van een bonus als er een bepaald gebouw naast een park wordt geplaatst. Er kunnen residentiële gebouwen,  industriële gebouwen en commerciële gebouwen gebouwd worden.
De spelers ontwikkelen hun stad door tot aan de volgende mijlpaal. Vervolgens kiezen zij welk bord ze willen kopen om hun stad uit te bereiden en scoren punten voor de huidige geluksfactor van de inwoners in de stad. Zo gaat het spel verder totdat de laatste mijlpaal is afgelopen. Vervolgens tellen de spelers de totale geluksscore bij elkaar op.

Ben er wel op bedacht dat er maar één stadskas is. Hieruit moeten alle spelers geld halen als zij iets willen bouwen en als er een nieuw bord aangekocht moet worden. Ga hier voorzichtig mee om. Als het geld op is, gaan alle spelers failliet en eindigt het spel zonder winnaars.

Door de vele scenario's die er gespeeld kunnen worden, heb je telkenmale een ander spel dat de herspeelbaarheid zeker ten goede komt.


Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 60 minuten

Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Kosmos

Reacties

Populaire posts