Creed

Het bordspel Creed is een middeleeuws strategisch oorlogsspel voor twee tot vier spelers. De spelers kiezen ieder een eigen koninkrijk en kruisen de degens met elkaar. Wie gaat er voorop in de strijd en komt het sterkste uit dit oorlogsgebied? Speel het spel 1 tegen 1 of 2 tegen 2.

Elk koninkrijk heeft een eigen speciale eenheid.
Phoenixia is de meest machtige van de vier. Zowel in rijkdom als in militaire macht. Hun zwaar gepantserde cavalerie is een nachtmerrie voor iedere vijand.
Het koninkrijk Xervin daarentegen bestaat voornamelijk uit jagers die een unieke boogschietmachine hebben ontwikkeld, de Balista. Je krijgt er al schrik van als je dit werktuig aanschouwd.
Het derde koninkrijk Zuden moet het hebben van zijn loyaliteit en trouw, de Royal Knights gewapend met schilden zullen zich echter nooit terugtrekken uit de strijd.
Als laatste hebben we te maken met Magatias. Dit is een mysterieus en schaduwrijk koninkrijk. Zij zijn misschien minder krachtig, maar zijn meesters in het infiltreren bij de vijand.

Je leidt je legers naar het slagveld en geeft ze een duidelijke opdracht mee. Iedere beurt hebben de spelers actiepunten welke ingezet kunnen worden. Per beurt kunnen de spelers drie actiepunten bewaren om deze in een latere beurt te spenderen. Kies op het juiste moment de goede acties en sla je slag!

Het mag dan wel een prototype zijn, toch willen wij jullie dit spel graag laten proberen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Hangom Games

Reacties

Populaire posts