Dicetopia - Roll with the punches

Roll with the punches is een uitbreiding voor Dicetopia. Even opfrissen dan maar. Dicetopia is een snel strategisch bordspel voor 2 tot 4 spelers met een speelduur van een klein halfuurtje. (De oplettende lezers ziet nu dat de uitbreiding geen extra speeltijd toevoegt). Het spel maakt gebruik van een aantal bekende spelmechanismen; namelijk gebiedscontrole, dobbelsteenmanipulatie, plaatsen van werkers en het voltooien van geheime doelen.
Als je aan de beurt bent stuur je agenten eropuit naar de stad. Zij gebruiken hulpbronnen en acties om de controle in de stad te houden of te krijgen. Als alle agenten na zes rondes ingezet zijn, wordt de eindstand bepaald. Dit gebeurt aan de hand van wie de meeste controle heeft, aan de hand van de dobbelstenen welke de spelers bezitten en welke doelen van de missiekaarten ze volbracht hebben.

Deze uitbreiding borduurt voort op het basisspel. Je krijgt er een nieuwe manier van controleren bij en onveranderbare Magmacorium dobbelstenen, beschermingstokens en er kan gemanipuleerd worden met de beurtvolgorde. Tevens wordt de uitbreiding geleverd met een nieuw Wastland bord, waarmee er drie nieuwe locaties vrijkomen. Verder kan het spel nu voortaan gespeeld worden met vijf spelers en worden er meer doelkaarten, facties en scenario's toegevoegd.
Wie al enthousiast werd van het basisspel, zal deze uitbreiding zeker kunnen waarderen.


Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf februari  te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door All or None Games

Reacties

Populaire posts