Extraordinary Adventures: Pirates


Extraordinary Adventures: Pirates is het nieuwste spel van de uitgever Forbidden Games. Het eerste dat opvalt als men de doos opent, zijn de schitterende miniatuur schepen. Ook de goederenkratten zijn niet zomaar vierkante plastieken kubussen, maar zijn echte kratten. Bovendien zijn de tekeningen op de kaarten ook zeer aangenaam om naar te kijken, evenals het enorm grote spelbord. De details hierop zijn zeer fraai.
Iedere speler begint het spel met een identieke set van 10 kaarten. Deze worden geschud en men neemt er vijf op hand. Tijdens een beurt speelt men drie kaarten uit hand. De kaarten kunnen op twee manieren gebruikt worden. Ten eerste als kaart om één van de drie schepen te verplaatsen. Het aantal stappen dat men mag verplaatsen staat rechtsonder op de kaart aangegeven. Als een speler besluit om te plunderen of een haven aan te doen, eindigt de beweging. De tweede manier waarop men een kaart kan gebruiken, is door het uitvoeren van de speciale actie die onderaan de kaart staat vermeld.
Als een haven wordt aangedaan, dan mag een speler 1 van de 3 open havenkaarten of de bovenste blinde kaart kiezen en deze aan zijn trekstapel toevoegen. Ook kan men in een haven de verzamelde goederen inruilen voor een schatkaart.

Als een schip de haven van Trinidad bereikt, eindigt het spel onmiddellijk. Er wordt gekeken hoever de schepen op de verschillende sporen zijn gevorderd, en de spelers die het verste zijn gevorderd, verdient hiermee punten. Men telt alle punten bij elkaar op, en de speler met de meeste punten wint het spel. 

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Dit spel is geschonken door Forbidden Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts