Rush M.D.

Doktertje spelen, wie heeft het vroeger niet gedaan ? Wel, deze keer is het de beurt aan de iets grotere kinderen, want jij bent één van de dokters die net ingehuurd werd om te komen werken in het gloednieuw medisch centrum.


Samen met je collega's zal je nauwkeurig moeten samenwerken om de verschillende patiënten te onderzoeken en te behandelen. Bundel jullie kennis en sterktes, en zorg voor een efficiënt verloop van patiënten die in het hospitaal arriveren. Let op voor fouten, want in het hospitaal is zoiets cruciaal. Rush M.D. is een vernieuwend en coöperatief spel dat tracht de uitdagingen en de hoge werkdruk van medisch personeel na te bootsen. Het is een worker placement mechanisme waarbij gebruik wordt gemaakt van zandlopers, die de werkers voorstellen. Die zandlopers limiteren de spelers ook om meerdere acties uit te voeren.


Elke speler manipuleert 1 zandloper of dokter die in het hospitaal rond rent, terwijl hij visites aflegt, onmiddellijke medische hulp biedt of operaties uitvoert. Bijkomend zijn er nog 4 verpleegster zandlopers, waar elke speler gebruik kan van maken. Verpleegsters hebben medicijnen voor de patiënten en andere middelen die nodig zijn als je raadplegingen en operaties moet doen. Elke zandloper die je ergens plaatst, mag je pas terug gebruiken als deze volledig is doorgelopen. Het is daarom dat elke beslissing van belang is, omdat de tijd beperkt is.


Het spel kan je ook alleen spelen, duurt 4 rondjes die elk exact 4 minuten duren. Dit wil zeggen dat je slechts 16 minuten de tijd hebt om al je patiënten te spreken en te behandelen, en dit in samenwerking met al je collega's. Het is nu aan jullie om zo goed mogelijk samen te werken en daarmee zoveel mogelijk patiënten te helpen. Ervaar nu de stress die dokters dagelijks beleven !


Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

 
Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30-45 minuten

Reacties

Populaire posts