Stinky

Bij het zien van deze titel, denk ik toch snel aan iemand die teveel last heeft van winderigheid. Maar ja, dat zal de maker er toch niet mee bedoeld hebben. Het woord heeft vermoedelijk in het Japans een hele andere betekenis.

Stinky is een behendigheidsspel. Je gooit dobbelstenen vanaf een bepaalde afstand naar Stinky. Als er dobbelstenen met de waarde zes op de Stinky kaart belanden, is je proef succesvol geweest. Je hebt dan één overwinningspunt te pakken.
Voordat je aan de proef begint, kun je het jezelf wat gemakkelijker maken. Er zijn kaarten waarbij je  aan extra dobbelstenen geraakt of waarbij de afstand tot de Stinky kaart verkleind wordt of het doel vergoot wordt.
Voordat je de proef mag uitvoeren, geeft de actieve speler aan welke kaart eruit gespeeld mag worden. Indien mogelijk proberen alle spelers de gevraagde kaart uit te spelen. De speler die de gevraagde kaart uitgespeeld heeft, wordt vervolgens de actieve speler. Hij of zij mag op zijn of haar beurt wederom een kaart noemen welke uitgespeeld mag worden, of mag direct aan de proef beginnen.

De speler met de meeste overwinningspunten wint het spel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Japon Brand


Reacties

Populaire posts