Quizscape


Als grote liefhebbers van escaperooms juichen we de doorbraak ervan natuurlijk toe: de ontsnappingskamers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en ook op de spellenmarkt verschijnen meer een meer naar (bord)spel herwerkte escape-avonturen. Een nieuwste aanwinst in deze serie spellen is Quizscape - Das Quiz Escape Spiel, waar je, zoals de naam al doet vermoeden, mysteries probeert op te lossen in een spelconcept dat zowel quiz- als escaperoomelementen bevat.


De zware speldoor is niet alleen prachtig vormgegeven, maar herbergt ook een hoop aanwijzingen en verrassingen om de drie avonturen tot een goed einde te brengen. Als heuse tijdreizigers (de speldoor herbergt een ware teletijdsmachine) proberen de spelers drie cases tot een goed einde te brengen door quizvrangen te beantwoorden, raadsels op te lossen en aanwijzingen te vinden, uiteraard tegen de tijd !  

De ondertitel luidt : de gouden brief, en de drie avonturen  brengen de spelers naar verschillende situaties doorheen ruimte en tijd: een eerste opdracht speelt zich af in de Middeleeuwen, in Mainz, waar de beroemde Johannes Gutenberg wacht op op hulp. Deze uitvinder zette met de eerste individuele verplaatsbare letters de Europese boekdrukkunst op de kaart. 


Een tweede avontuur speelt zich af in het achttiende-eeuwse Venetië, waar de spelers in het spoor van de al even beroemd als beruchte rokkenjager Casanova. Het derde verhaal verplaatst zich naar Amerika, ten tijde van de Koude Oorlog, waar de eerste bemande maanlanding in gevaar komt... 

Aan de spelers om deze drie missies tot een goed einde te brengen, maar let op: foute quizantwoorden doen de tijd sneller wegtikken ! Over de spelelementen en -opbouw zelf kunnen we, zoals het een escaperoom past, natuurlijk geen tipje van de sluier oplichten. Dat laten we jullie graag zelf ontdekken in een uurtje quiz-, zoek- en spelplezier. Gaan jullie deze uitdaging aan ? 

Dit spel werd geschonken door Moses verlag en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 60 minuten

Reacties

Populaire posts