Speed colors team

 


Klaar voor de start? AF!!! In Speed Colors is het jouw opdracht om een zwart wit afbeelding zo snel mogelijk in te kleuren (in drie kleuren) nadat je eerst het voorbeeld hebt bekeken. Hoe sneller en netter je dat doet, des te meer punten je verdient. Zo begon de review voor Speed Colors, een snel kleuren-partyspel voor snelle denkers die binnen de lijntjes kunnen blijven. Ondertussen is het tijd voor een opvolger, waarin teams hun kleurkwaliteiten tegen de klok en tegen elkaar inzetten ! 


Alsof tegen de klok (een zandloper van vijf minuten) binnen de lijntjes kleuren als niet moeilijk genoeg is, zijn de zeven gekleurde stiften (geel, oranje, blauw, groen, roze, paars en bruin) allemaal identiek aan de buitenkant, en is het al een opdracht om de juiste stift te pakken te krijgen. Grabbelt er iemand een van de drie kleurloze stiften, dan dient er een extra opdracht uitgevoerd te worden, afhankelijk van het symbool van het te kleuren kaartje. 


Zo kunnen de stiften in de doos worden gewisseld, moeten de spelers een high five uitdelen of hun handen in de lucht gooien, van kaartje wisselen met een andere speler, of dient er soms een spook ingekleurd te worden met een passend arceringspatroon. Een zeer leuke, maar chaotische vijf minuten later worden de gekleurde kaarten geïnspecteerd: zijn de tekeningen juist (qua kleuren) en netjes (binnen de lijntjes en volledig gevulde vlakken) afgewerkt ? Dan scoren de teams punten, het team met de meeste punten wint het spel !


De handleiding bevat meerdere spelvariaties, aan te passen aan het spelniveau van de deelnemers. Zo kan er bijvoorbeeld beslist worden dat de gekleurde kant van de kaartjes maar één keer bestudeerd mag worden gedurende het spel. Ik hoor jullie al denken: drie kleuren onthouden kan toch niet zo moeilijk zijn ? Maar laat je vooral zelf verrassen: speedcolors is gericht op kinderen, maar het dient gezegd te worden dan ook het volwassen testpubliek de handen meer dan vol had binnen de snel voorbijgevlogen vijf minuten kleurtijd. In de hectiek van de tijdsdruk en het stiften wisselen is een fout snel gemaakt.  Natuurlijk is het een drukte van jewelste en vliegen er al eens stiften en/of kaartjes in het rond, maar een rondje Speed Colors Teams is plezier gegarandeerd ! 


Dit spel werd geschonken door Lifestyle boardgames en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 10 minuten

Reacties

Populaire posts