Strand unter


Waarschijnlijk hebben we het als kind allemaal wel eens meegemaakt. Met behulp van één van je ouders heb je een fantastisch mooi zandkasteel gebouwd. Met een prachtige onderdoorgang en als klap op de vuurpijl een torentje met een vlag erbovenop. Maar lang kun je van je creatie niet genieten, want pas op, daar komt de zee al weer aan..

En voordat je er weet van hebt, is je zandkasteel opgeslokt door een hoge golf en is er niets meer van over. Dan maar gewoon weer verder gaan met schelpen verzamelen. 
Deze bovenstaande activiteiten, dat is nu precies waar het in dit kinderspel van Zoch omdraait. 

Het spel bestaat uit drie fasen:
1. schelpen verzamelen
2. een zandkasteel bouwen
3. de zee naar het strand verplaatsten.

Iedere speler heeft een waaier, waarop hij in het geheim aan kan geven welke schelpen hij wil verzamelen in fase 1. In fase 2 geeft hij hierop aan welke burcht hij vanuit zijn persoonlijke voorraad wil bouwen. Bij het inzetten van je waaier komt wat mensenkennis kijken. Je zult goed in moeten schatten welke schelpen je tegenstander nodig heeft en welke hij dus zal uitkiezen. Want wiens pijl van de waaier het meeste aan de linkse kant staat, heeft de eerste keus voor het kiezen van de schelpen. En dan is er nog eens de moeilijkheid dat niet alle gewenste schelpen aan het strand aangespoeld zijn. Daar moet je dus ook nog aandacht voor moeten hebben. Maar niet getreurd, als alle schelpen onverhoopt al vergeven zijn aan de tegenstanders, heb je altijd nog recht op een troostprijs. Iedereen verzamelt zijn schelpen in zijn emmertje en fase 2 kan van start gaan. 


In fase 2 kun je één van je vier zandkastelen bouwen. Dit doe je door je waaier op de juiste stand te zetten en de juiste schelpen in te leveren. Nu mag je bouwen en hopen dat de zee je goed gestemd is en het bouwwerk blijft staan als de golven komen. 

In fase 3 verplaats je de zee met één stapje. Alle kastelen die stand houden en de zee kunnen trotseren leveren punten op. Wordt je zandkasteel opgeslokt, dan levert dit uiteraard geen punten meer op. 

Zo worden er in totaal 8 ronden gespeeld en wordt gekeken of er een winnaar is. De speler die erin slaagt om 4 zandkastelen te bouwen en nog overeind te hebben, wint het spel. Is de zee weer tot aan het strand gekomen en zijn er geen zandkastelen meer over, dan is er helaas geen winnaar!

Vooropgesteld Strand Unter ziet er fantastisch uit. Er is veel aandacht besteed aan de componenten van het spel. Een lust voor het oog, je waant je met recht op een zonovergoten strand. Het opzetten van het spel vergt echter wel wat tijd. En eerlijk is eerlijk, het is een leuk spelletje, maar het kost te veel tijd aleer je aan het spelen bent, voor wat het werkelijk is. Maar alleen al voor het zicht, zou je het wel een keer moeten proberen.


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Strand unter is geschonken door Zoch


Reacties

Populaire posts