Ark of Animals

Op 22 februari 2014 konden jullie al een artikel op deze blog lezen over het spel 'Ark of Animals'. Die kan je er hier nog eens op na lezen. Vanaf augustus kan je eindelijk dit spel van Fabryka Gier Historycznych, het eerste spel dat ze uitbrachten dat gericht is op 'jongere' spelers, uitproberen.


Een spel bestaat uit 3 rondes die allen identiek aan mekaar zijn. In het midden van de tafel liggen allemaal gedekte tegels met daarop verschillende dieren. Bij de start van het spel mogen de spelers als een gek deze tegels omdraaien en op hun eigen spelbord plaatsen. Je mag hierbij maar 1 hand gebruiken, dus je kan best op je andere hand gaan zitten zodat iedereen dit blijft onthouden. Verder zal je jou eigen spelbord, dat eigenlijk een ark is, moeten aanvullen van links naar rechts. Heb je een fiche genomen moet je deze gedekt in jou ark leggen. Heb je een tegel getrokken die je niet in je ark wil leggen, mag deze terug op de tafel, maar die komt dan open te liggen. Zodra de eerste speler zijn 16 dieren in zijn ark heeft, draait hij een timer om van 30 seconden. Zolang hebben de andere spelers nog om hun ark verder aan te vullen. Klinkt bekend ? Galaxy Trucker anyone ?


Nu draaien alle spelers hun fiches om en volgt er een puntentelling : Ten eerste zal indien er een graaneter naast het graan staat, dit opeten. Deze tegel verdwijnt en die speler krijgt 2 strafpunten.
Ten tweede kan het voorvallen dat de dieren mekaar verslinden. Hier zullen ook die tegels verdwijnen van de dieren die mekaar op peuzelen. Ten derde moet er gekeken worden of hun boot iet of wat in balans is. De grote dieren aan de linkerkant min het aantal grote dieren aan de rechterkant levert je een aantal strafpunten op, of juist niet. Daarna worden dieren die 2 maal voorkomen in je ark weg gehaald, en voor de overige nog aanwezige dieren krijg je 1 punt per tegel. De speler die de zandloper omflipte, de speler met de meeste zoogdieren, een setje reptielen en een setje vogels geven je telkens 2 punten extra.


Wij wisten ook nog het alternatieve spelbord in Essen te bemachtigen. Dat spelbord gaat naar de speler die in de 2de of 3de ronde achter staat, en waarmee je meer punten kunt scoren dan de rest.

Dit spel werd geschonken door Fabryka Gier Historycznych en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts