Aruba Battle Race

Aruba is een prachtig Caraïbisch eiland dat net voor de kust van Venezuela ligt, en het staat op mijn 'must see before I die' lijstje. Aruba maakt deel uit van de ABC eilanden (Aruba - Bonaire - Curacoa) en de mensen praten er gewoon Nederlands.

Hier kan je alvast een trailer over het spel bekijken :


Maak je klaar voor enkele adrenaline rushes en acties waarvan je hart een tikkeltje harder gaat kloppen in dit race-spel waar maar één ding van belang is : winnen !! En daarbij mag je alle andere regels aan je laars lappen. Jij doet mee met de beste en stoerste racers van dit mooie eiland. Begint je aandacht te verscherpen bij woorden zoals brutale tactieken, scherpe maneuvers, autocrashes, vuile en smerige trucjes en roekeloosheid ? Dan is dit het spel voor jou !Er zal een speler gekozen worden die in pole position mag vertrekken. De andere spelers volgen in uurwijzerszin op de startplaatsen daar achter. Elke wagen heeft bij de start van de race en zolang deze niet beschadigd is, 10 dobbelstenen tot zijner beschikking. Per schadepunt dat je oploopt, verlies je een dobbelsteen. De actieve speler dobbelt met al zijn dobbelstenen, en mag een willekeurig aantal opnieuw dobbelen als hij dat nodig acht. Door verschillende combinaties te maken komt er beweging in het spel.

Dobbel je bijvoorbeeld een straat die met '1' begint, mag je auto 6 vakjes verder. 4 dezelfde dobbelstenen zal je turbo activeren, waardoor je 2 vakjes verder schiet. Hebben alle dobbelstenen dezelfde waarde, scheurt je wagen ook het maximum van 6 vakjes verder.


Maar enkel bij het rijden zelf blijft het niet. Je wilt de andere rijders uitschakelen door ze met allerlei materialen en wapens te bestoken. Dobbel je bijvoorbeeld een paar, schiet je op een auto die binnen je bereik is. Je auto herstellen, wisselen van spoor, inhaalbewegingen en auto's afschudden zijn allemaal acties die voortvloeien uit combinaties van dobbelstenen. Na 3 rondjes rondscheuren op het eiland is de winnaar gekend.

Dit spel werd geschonken door Stragoo Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 30 - 60 min
Leeftijd : vanaf 10 jaarReacties

Populaire posts