Das Labyrinth des Pharao: Sphinx und Triamide

Iedereen moet toch al eens gefantaseerd hebben over hoe het zou zijn als je als eerste een piramide of tempel mocht betreden, en daar geweldige schatten en ontdekking mocht vinden. Wel, in deze Labyrinth des Pharao zijn de spelers allen grafrovers, die allemaal zo ver mogelijk in de piramide willen gaan als ze kunnen, om zo potentiële kamers met schatten te vinden.


Elke speler start het spel met 28 identieke tegels en een 5 op 5 raster dat de piramide voorstelt.  Elke beurt voegen de spelers allemaal eenzelfde tegel toe aan deze raster, zodanig dat er, als alles goed gaat, een labyrint in de piramide ontstaat. Als een speler een tegel plaatst waarop één of meer scarabee's staan, mag deze speler een schat markeerder plaatsen op één of meerdere scarabee's. Zodra de derde tegel geplaatst is, moet elke speler beslissen welke ingang van de piramide hij gaat gebruiken.


Het spel is ten einde zodra het raster vol is. Elke speler telt de lengte van zijn gang vanaf zijn startpositie. Je scoort één punt voor elk vakje op je pad. Bijkomend score je 2 punten voor elke schat die omringd is door 4 muren, als één van die muren langsheen je gang loopt. De speler met de meeste punten is, je raad het nooit, de winnaar. Er zitten ook regels bij zodat je het alleen kan spelen.

 
Deze uitbreiding bevat 5 nieuwe dubbelzijdige speelborden !


Dit spel/uitbreiding werd geschonken door Krimsus Krimskrams-Kiste en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
 
 
Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts