Villainy

De cover van het spel Villainy lijkt wel weggelopen te zijn uit een Marvel stripboek. Villainy is een spel over leerling schurken die het tegen mekaar opnemen om uit snode plannen te kunnen uitvoeren en zo Fantastiman uit te schakelen, een superheld die dag en nacht over de stad waakt. We kunnen dit spel samenvatten als een leuk kaartspel waarbij je je team gaat opbouwen en waarmee tegelijkertijd er een verhaal ontstaat dat telkens weer anders zal zijn.


Jij probeert de eerste boef te zijn die 3 plannen kan vervolledigen om de Fantastiman te verslaan. Je zult minions (nee niet die gele grappige figuurtjes met 1 oog) moeten inhuren die je bijstaan in je opdracht.  De spelers zullen geleidelijk aan een sterker team van schurken bouwen. Elke beurt voeren de ze een actie uit, en die kan bestaan uit het aankopen van een nieuw teamlid met geld, of 1 van de statistieken van een teamlid verhogen, of geld verdienen, en opdrachten volbrengen.


Elk teamlid heeft 3 primaire eigenschappen : sterkte, charisma en intelligentie. Ze kunnen ook elk 6 eigenschappen verkrijgen, zoals een wapen of wetenschappelijke kennis. De teamleden kunnen een bijkomende speciale actie of inkomen verkrijgen door de aankoop van een alter ego kaart, zoals daar is : de supercoole software ingenieur. 8-)
Om een objectief te behalen draaien de spelers een kaart om waarop beschreven staat wat het minimum aan statistieken en eigenschappen van een team moet zijn.


Er is een hele voorraad aan karakters dat de spelers kunnen kopen om hun team uit te breiden. Een andere stapel kaarten stelt een hoop misdaden en alter ego's voor, waarmee je geld kan verdienen of statistieken kunt verhogen. Eenmaal je voldoet aan alle voorwaarden, mag je een speelbeurt spenderen aan het vervolledigen van een objectief. De eerste 2 objectieven kan je zo eenvoudig behalen, maar het derde objectief kan je enkel behalen door met je team te vechten tegen Fantastiman. Dat zal gebeuren aan de hand van random uitdagingen te trekken waardoor de statistieken van je team kunnen verminderen. Verslaat jou team Fantastiman en voldoet het team nog steeds aan de minimale statistieken, dan ben jij de winnaar !


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts