Sushi Dice

Om deze maand vol met spellen over sushi of ander Aziatisch eten af te sluiten, stellen we jullie Sushi Dice voor als ons spel van de maand augustus.


Sushi Dice is een snel en vlot spelend dobbelspelletje waarbij de spelers het tegen mekaar opnemen om als eerste een volledig sushi gerecht af te werken. De figuurtjes op de dobbelstenen stellen het eten voor dat gebruikt wordt om de sushi samen te stellen. Elke speelbeurt zullen er 3 kaarten open gelegd worden in het midden van de tafel, waarop verschillende gerechten staan. 2 spelers nemen het tegen mekaar op met elk 6 sushi dobbelstenen. Ze dobbelen tegelijk en ze proberen elk om als eerste één van die 3 gerechten bij mekaar te dobbelen.


Tijdens het dobbelen mogen de spelers een aantal dobbelstenen - eender hoeveel - opzij leggen om ze te bewaren, maar als één van de spelers weet op te merken dat de tegenstander een 'Yuck' symbool gedobbeld heeft, dan mag deze luidop 'Yuck!' roepen. Daardoor zal de andere speler al zijn dobbelstenen die hij opzij had liggen terug moeten dobbelen. De vraag is alleen of je hier wel oog voor hebt, want je wilt natuurlijk zelf zo snel mogelijk een gerecht klaar hebben.


Moest er een niet actieve speler opmerken dat beiden actieve spelers tegelijk een 'Yuck!' symbool hebben gedobbeld, mag deze speler 'Chop!' roepen. Hiermee zit de beurt van de 2 actieve spelers er onmiddellijk op, en worden de dobbelstenen doorgegeven aan de volgende 2 actieve spelers.
De speler die als eerste een gerecht weet samen te stellen, mag die kaart houden. De speler die als eerste 4 of 6 kaarten heeft - afhankelijk van het aantal spelers - is de winnaar.

Sushi Dice werd geschonken door Sit Down! Games en  is het spel van de maand augustus bij Het Geel Pionneke.
Sushi Dice is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts