Chopstick Dexterity MegaChallenge 3000

Dit dexterity spel - een spel waar je dus behendig moet zijn - is al enkele jaren oud : van 2006. Toch vroeg Mayday Games om dit spel even onder de aandacht te brengen van ons publiek.


Chopstick Dexterity MegaChallenge 3000 blijft in ons maandelijks thema van wok - sushi - en andere eetspellen. Het is een een vrij simpel maar hectisch behendigheidsspel waarbij je door middel van Chinese of Japanse eetstokjes de meeste tokens moet verzamelen. Het thema van het spel is eigenlijk een TV spel dat de bedoeling heeft om het gebruik van deze stokjes te promoten bij de Japanse jeugd.


Om het spel klaar te zetten, plaats je 25 voorwerpen in een grote plastieken kom. De voorwerpen bestaan uit 5 verschillende kleuren en 5 verschillende vormen. Schud de tokens zonder ze te bekijken en trek er dan één en draai deze om. Op dit token staat ofwel een specifiek voorwerp of een generisch voorwerp in alle kleuren. Om dit token te winnen zullen de spelers tegelijkertijd met behulp van hun eetstokjes dat specifieke houten voorwerp of iets van een bepaalde kleur uit de kom moeten vissen om het net omgedraaide token te winnen.


Bij een spel met 2 spelers moeten de spelers enkel dat speelstuk kunnen eruit vissen dat overeen komt met dat op het token. Na elke ronde gaan de voorwerpen terug in de kom en de volgende ronde kan starten. Het spel gaat verder tot dat er een bepaald aantal tokens gewonnen zijn.
Je kan het spel ook solo spelen, waarbij je 75 seconden krijgt om de stukken uit te kom te vissen en ze in een raster te plaatsen, waarbij de rijen eenzelfde vorm hebben en de kolommen eenzelfde kleur.

Een filmpje kan je hier bekijken.

Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-3
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts