Automania

Bij Automania sta jij aan het hoofd van een autofabriek. We hebben zo nog al eens een spel gehad 'Karban', maar dat is een zwaar expertenspel en vergt veel geduld om alle regeltjes door te lezen. Dan valt deze Automania een stuk beter mee.


Jij zal proberen om de meest populaire auto op de markt te brengen. Om dit te kunnen bereiken zal je tegels moeten kopen om je fabriek op te waarderen en te personaliseren. Daarnaast dien je specialisten in dienst te nemen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van de perfecte wagen.
In het midden van het spel vinden we de speelborden van het fabriek. Elke speler krijgt een fabriekje met 3 assemblage lijnen, en elke lijn zal een andere soort van wagen produceren.


Je kan machine tegels langsheen jou assemblage lijnen leggen om de specificaties van jou te produceren wagens te veranderen. Maar opgelet, jou 3 verschillende assemblage lijnen delen gemeenschappelijke stukken of kruisen mekaar. Dus elke machine tegel die je legt, kan invloed hebben op meer dan 1 type van wagen. Dat wil dus zeggen dat je zeer goed moet nadenken waar je die machines gaat installeren.


Zodra een wagen gemaakt is, moet deze verkocht worden in 1 van de 2 markten. Hoe beter de kenmerken van de auto voldoen aan de vraag in de gekozen markt, des te populairder de auto zal zijn. De meest populaire auto's krijgen de hoogste prijs en brengen dus ook de meeste winst en prestige op, en dat is nu net het gene je nodig hebt om dit spel te winnen.

Dit spel werd geschonken door Aporta Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60-90 minuten


Reacties

Populaire posts