Baby Blues

Baby blues is een spel met een thema dat je niet in veel spellen zult terug vinden : baby's ! Je bent namelijk tewerkgesteld in een crèche en je bent verantwoordelijk voor 5 kleine ukjes. En je zal er alles moeten aan doen dat nodig is om ze allemaal gelukkig te houden.


Zodra de baby's beginnen te huilen, zal je niet in staat zijn om ze terug gelukkig te maken. Zodra een speler te maken krijgt met 5 huilende baby's is het spel ten einde voor deze oppas, en de andere spelers scoren punten voor al hun baby's die nog niet aan het huilen zijn. Elke baby is een bepaald aantal punten waard, dat enkel geweten is door de eigenaar van die baby.


Om je het leven moeilijk te maken in de crèche, zullen je tegenstanders slechte kaarten aan jou baby's hangen zodat ze nerveus beginnen te worden. Op het einde van je beurt zal je een oplossing moeten vinden voor een nerveuze baby, of hij/zij zal zijn/haar keelgat ver open zetten.  Enkele dingen die in het spel kunnen gebeuren zijn tutjes die verdwenen of gestolen zijn, baby's die een andere pamper moeten aandoen of wenende baby's die een erg lawaaierig speelgoedje krijgen zodat ze nog meer lawaai gaan maken. Voor bijna elke gespeelde kaart is er wel een gepaste reactie.


Als jou tegenstander jou baby erg nerveus maakt, kan je bijvoorbeeld kalmerende muziek spelen met behulp van jou GSM. Maar als reactie daarop kunnen ze jou GSM stuk maken om die baby toch nerveus te houden. Jij kan jou baby eten geven, maar je tegenstanders kan jou eten komen stelen ...

 

Dit spel werd geschonken door Jumping Turtle Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts