Evolution random mutations

Evolution random mutations is geen uitbreiding maar een herwerkte versie van Evolution : The origin of species. Er werden wel enkele elementen en eigenschappen van het origineel spel en zijn uitbreidingen herbruikt, maar ze werden op zulke manier samengesteld dat ze iets heel vernieuwend vormen.


Bij de start van het spel krijgt elke speler 10 gedekte kaarten. 3 daarvan zijn simpele dieren, de 7 anderen komen in een trekstapel. In een ronde speelt elke speler een kaart één voor één door :
- deze toe te voegen als nieuw apart dier
- deze toe te voegen aan de stapel als een ander dier van een bestaande soort,
- de kaart om te draaien door zo zijn eigenschap bekend te maken, en die dan onder een bestaande dierenstapel te steken om gebruik te kunnen maken van die zijn krachten.


In de klimaatfase die daarop volgt, zal de startspeler gekleurde blokjes leggen om bekend te maken hoeveel voedsel er deze ronde beschikbaar is, hoeveel vluchtelingen er aanwezig zijn, en hoeveel parasieten er zijn. De spelers verdelen dan hun chips op hun eigen dieren om ze te helpen, en zwarte blokjes op die van de tegenstanders of op roofdieren. Tijdens de uitroeiingsfase die daarop volgt sterven de dieren die geen eten hadden, of de dieren die aangevallen werden door parasieten of roofdieren.


De spelers krijgen nu een nieuwe stapel kaarten en het spel gaat zo verder met een nieuwe ronde. Zodra de kaarten op zijn, zal de laatste ronde van start gaan. Je krijgt 2 punten voor elk levend dier, één punt voor elke eigenschap en bonuspunten voor bepaalde combinaties.

Dit spel werd geschonken door RightGames LLC en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts