Sissi!: Die Bohnenkaiserin

In de familie van de Bohnanza spellen is er een nieuwe telg geboren : Sissi! de bonenkeizerin. Het is een zelfstandig spel, dus het is geen uitbreiding op het origineel. Maar er zijn toch een heleboel verschillen merkbaar met het origineel spel.


De standaard kaarten met 6, 8, 10, 12, 14, 16 en 18 bonen komen minder vaak voor, en ze krijgen nu de naam 'kapitein bonen'. De kaarten waarvan er 20 bonen zijn, zijn verdwenen. Dus er blijven de volgende bonen over : 4 tuinbonen in plaats van 6, 6 rode bonen in plaats van 8, 8 zwarte ogen bonen in plaats van 10, 10 soya bonen in plaats van 12, 12 'barf'bonen in plaats van 14, 14 zeugbonen in plaats van 16 en 16 vuurbonen in plaats van 18. En er komen er maar liefst 50 (!!) Sissi bonen bij.


De reden waarom er zoveel Sissi bonen bij komen, is omdat je zult willen afwisselen tussen een kapitein boon met een Sissi boon op je veld. De verhouding Sissi bonen met kapitein bonen is 5 tegen 7. Na alle normale fases in je beurt, komt er een extra Sissi actie fase. Hierbij moeten bonenvelden met 2 opeenvolgende bonen geoogst worden.

Dit spel werd geschonken door WRS Spiele en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts