Taverna

Vandaag is het de dag van Sint Averna, de heiligste dag in het Koninkrijk Averna. Om die te vieren komen alle inwoners naar de hoofdstad om samen te vieren en drinkend en zingend te zwalpen van de ene taverne naar de andere.


In Taverna ben je een herbergier in de hoofdstad die zijn populariteit wil vergoten ondanks zware concurrentie. Om dit te bereiken moet je niet alleen op goede voet staan met 4 notabelen van het Koninkrijk, maar tegelijk ook voldoen aan de eisen van het Hof. Aan jou om met ieder van hem op hoffelijke wijze om te gaan. Ga je het spel eerlijk spelen? Of eerder gebruik maken van magie, trucjes en je invloed op de notabelen van het Koninkrijk ?


Elke beurt zullen spelers 1 klant kiezen uit de 4 beschikbare kaarten en deze op één van de 5 beschikbare tavernes plaatsen. De eigenaar zal goud ontvangen en de uitbater zal beloond worden als hij voldoet aan de verwachtingen van de bazen. Tijdens jou beurt kan je één van de 4 hoogwaardigheidsbekleders uitspelen, spreuken uitspreken, gebruik maken van de koninklijke gunsten, en voordeel halen uit privileges.


Op het einde van de 6de ronde zullen de spelers punten scoren voor één van de 5 leden van het koninklijk Hof, waarvan elk slechts één keer beschikbaar is. Jou populariteit bij de 4 edelen zal bepalen wat je koninklijke score is en wat de finale bonussen zijn.


Dit spel werd geschonken door Geek Attitude Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts