Unusual Suspects

Niet de Usual Suspects zoals in de gelijknamige film, maar de Unusual suspects is de naam van dit 'ongewoon' bordspel van Cranio Creations.


Het is niet te geloven ! De onbetrouwbare boef die al maanden zijn gangen gaat zal bijna bij de lurven gevat worden. Na talrijke pogingen om hem te vangen, heeft het team van detectives een geheim wapen : een getuige ! Maar deze getuige is een rare snuiter en weet niets meer van het voorkomen van de crimineel. Wat hij nog wel weet is alles over zijn gedrag en gewoontes. Zal het onderzoeksteam in staat zijn om enkel aan de hand van deze elementen de boef te vinden ?


Een van de spelers neemt de rol van de getuige voor zich en de andere spelers vormen samen het onderzoeksteam die op zoek gaan naar de dief. De getuige is de enige speler in het spel die effectief weet wie de schuldige is. Hij zal proberen om het team op het juiste spoor te brengen. Het onderzoeksteam zal vragen stellen aan de getuige, en afhankelijk van zijn antwoorden zal het team de onschuldige verdachten uitsluiten nadat de spelers hierover samen besluiten wat ze uit het antwoord van de getuige kunnen afleiden.
Usual suspects kan tegen mekaar gespeeld worden, of collaboratief in team tegen team. In dat laatste geval zal een raster van 12 verdachten gemaakt worden. Elke ronde zal een team een vragenkaart omdraaien en de getuige moet hier met ja of nee op antwoorden. Afhankelijk van het antwoord zal het team verdachten uit het raster moeten halen totdat de enige echte schuldige op het raster over blijft. En als we er dan nog bij vertellen dat dit spel speelbaar is tot 16 spelers en op een kwartier te spelen is, dan vermoeden we dat we weer een nieuw afsluitend spel gevonden hebben bij spellenclub Het Geel Pionneke.

Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-16
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 tot 30 minuten

Reacties

Populaire posts