Grand Austria Hotel

In de nasleep van de Weense moderne tijd, was er een competitieve wedloop tussen de verschillende exclusieve cafés om zoveel mogelijk klanten te lokken. Inspirerende artiesten, belangrijke politiekers en toeristen van over de hele wereld stromen naar Wenen en ze hebben allemaal een hotelkamer nodig. Dit is jou kans om je klein cafeetje in een wereldberoemd hotel te transformeren. Huur personeel in, voldoe aan de wensen van jou gasten en kom op een goed blaadje te staan bij de keizer. Dan en alleen dan zal jou hotel het Grand Austria Hotel mogen heten.


De startspeler werpt de dobbelstenen en sorteert deze op de gerolde waardes, en plaatst ze op de overeenkomende actie vakken. Tijdens een speelbeurt kiest een speler één van de 6 acties en voert deze uit. Het aantal dobbelstenen op dat bepaald actie vak zal bepalen hoeveel de speler van die gekozen actie zal krijgen. Daarna verwijderen ze de één van de dobbelstenen en voeren bijkomende acties uit.


Aan de hand van deze verschillende acties kan een speler de nodige drankjes en voedsel verkrijgen, de kamers klaar maken of personeel inhuren. Maar er is geen enkel hotel dat kan groeien zonder gasten. Kies het soort van gasten voor je hotel zorgvuldig uit, en vervolledig hun wensen, want dat kan je enkele belangrijke bonus acties opleveren. De personeelskaarten bieden je ook nog verschillende voordelen.


Het spel is ten einde na 7 rondjes, en de speler die de juiste beslissingen heeft genomen en de beste manier om bonus acties te krijgen heeft gevonden zal de winnaar zijn. En dan vermelden we er nog even bij dat door de 116 verschillende kaarten en de verschillende setup bij elk spel, dit spel een hoge herspeelbaarheidsfactor heeft. Elk spel vraagt zijn eigen nieuwe tactieken en strategieën.


Dit spel werd geschonken door Mayfair Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 - 2 uurReacties

Populaire posts