Haus der Sonne


De meesten van jullie kennen Feuerland Spiele wel van hun topper Terra Mystica. Zij brachten onlangs dit nieuw spel op de markt, voor 2 spelers. In dit spel bouwen de spelers standbeelden op de rand van een actieve vulkaan, en dit enkel en alleen maar om hun goden te eren. Hoe hoger de standbeelden gebouwd worden op de rand van de vulkaan, hoe meer punten ze zullen scoren in 1 van de 2 fases waar punten worden uitgedeeld. Nu is het natuurlijk logisch dat hoe dichter je bij een actieve vulkaankrater bouwt, hoe groter het gevaar is dat dit standbeeld vernietigd zal worden door een uitbarsting.


Door het spelen van genummerde chips met waardes 1 tot 5 op het strand, beweeg je een boot volgens de wijzers van de klok mee. De sector waarin het schip verplaatst is, zal geëvalueerd worden. Als de speler een genummerde chip in deze sector geplaatst heeft, mag hij van die sector een kaart nemen. Die kaarten zijn nodig om standbeelden te bouwen, om bonus kaarten die punten opleveren te kopen of om de lavastromen te beïnvloeden mocht de vulkaan uiteindelijk toch uitbarsten. De vulkaan zal exact 2 maal uitbarsten gedurende het hele spel. Na de uitbarstingen volgen telkens een puntentelling.Het spelverloop is als volgt :
Beurtelings kiezen de spelers uit 3 beschikbare acties.
* Schijf plaatsen. Liggen er al schijven van de tegenstanders, mag de waarde van jou schijf niet dezelfde zijn als die er al liggen. Afhankelijk van waar je de schijf inzet er een boot aan het strand ligt of niet, mag je verschillende acties uitvoeren, zoals je sjamaan bewegen of de boot een aantal plaatsen bewegen. Komt er bij het trekken van een kaart een lava kaart, dan is er een uitbarsting.
* Schijf terug pakken, hierdoor mag je met de sjamaan 2 vakjes bewegen.
* De boot een vakje verder zetten.
De winnaar is die speler die na de 2de puntentelling de meesten punten heeft.

 


Dit spel werd geschonken door Feuerland Spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts