King's Pouch

Bij de King's Pouch neem jij de rol aan van een man van adel in een koninkrijk dat verdeel is door een interne strijd. Na de dood van de koning zijn de machtige hertogen en graven van het het land beginnen vechten voor de heerschappij. Jij bent één van deze nobele, en je wilt je naam in de annalen van de geschiedenis.


Je zal je inwoners gebruiken om jou landen te laten ontwikkelen, legers te verzamelen en rijkdom te vergaren. Je kan zelfs proberen om publieke figuren te beïnvloeden.  Maar let op : overvloedige corruptie kan leiden tot jou ondergang. Jou doel is duidelijk nu !
De weg die je wilt bewandelen om er te geraken, is volledig aan jou om te kiezen. Zal je een vredevolle beschermer zijn van de koninklijke familie, of misschien wel een krijgsheer, die alles via geweld neemt wat hij wil. Of slaag je er niet om jou ambities waar te maken en loop je verloren in de grijze massa ?King's Pouch is strategisch spel waarbij je jou buidel moet opbouwen, in een middeleeuwse setting. Elke ronde zal je zware keuzes en beslissingen moeten nemen om jou burgers en gebouwen uit te breiden. Door gebruik te maken van de grondstoffen die je verwerft kan je machtige legers opbouwen. Je kan verschillende soorten burgers gebruiken op verschillende manieren, met als uiteindelijk doel zo veel mogelijk prestige punten te verzamelen.


Jou burgers worden voorgesteld door jou buidel : je trekt beschikbare burgers uit deze buidel, en pas als er geen burgers meer beschikbaar zijn, gaan de gebruikte burgers terug de buidel in. Het spel speelt zich over 9 rondes, en op het einde van ronde 3, 6 en 9 is er een extra puntentelling. Na ronde 9 is het spel ten einde en is er een finale puntentelling.


Dit spel werd geschonken door Divedice / Korea Boardgames en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4  
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts