Play Me: Alice in Wonderdice

Mocht je op zoek zijn naar een spel dat je heel snel wil spelen, stop dan met zoeken. Met een speeltijd van slechts een 10-tal minuten is dit het ideale spel voor jou.


We bevinden ons in de wereld van Alice in Wonderland. Jij mag de rol aannemen van één van de 6 karakters uit Wonderland, maar er is één karakter dat erg populair is : het witte konijn.  Elke speler wil hetzelfde bereiken en dat is dat konijn vangen voordat er iemand anders mee weg is. Het karakter dat je kiest kan het spel beïnvloeden, want iedereen heeft een positief en negatieve eigenschap. Probeer een evenwicht te vinden tussen beide eigenschappen om het spel te winnen.


De goede eigenschap staat aan de ene kant van de kaart, de slecht eigenschap aan de andere kant. Tijdens het spel moeten de spelers wel alert blijven voor Jabberwocky, die roet in het spel kan komen gooien. De spelers trachten een reeks dobbelstenen te vormen waarvan de waarde oploopt van 1 tot 6.
Gelukkig mag iedereen tegelijk spelen en moet er nergens gewacht worden, vandaar ook de hoge speelsnelheid van het spel.


Na het werpen van de dobbelstenen kan je 1 van de volgende acties uitvoeren :
* Een dobbelsteen op je eigen karakter leggen, maar de waarde moet hier wel oplopend zijn. Leg je dus eerst een 1, mag daar in een latere beurt een 2 aangelegd worden.
* Een dobbelsteen bij een andere speler op zijn karakterkaart leggen, waarmee je hem blokkeert. Ook hier moet de waarde van de dobbelsteen volgen op de getallen die er al lagen.
* Een dobbelsteen van een andere speler van je kaart verwijderen. Hiervoor moet die speler dezelfde waarde dobbelen als de steen die hij weg wilt. Die dobbelsteen gaat terug naar de eigenaar.


Leg je ergens de laatste dobbelsteen, ben je de winnaar van de ronde. Mocht je tegelijk de 6de dobbelsteen wegspelen, want iedereen speelt gelijk, dan moet er om ter snelste op het witte konijn geslagen worden om te bepalen wie de ronde wint. De winnaar is die speler die 2 rondjes weet te winnen. Je moet 1 keer winnen met je goede karakterkant, en 1 keer met je slechte karakterkant.

Dit spel werd geschonken door Wonderdice en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts