Trickerion + uitbreiding Dahlgaard's gifts

Wie ooit de film “The Prestige” gezien heeft zal zich onmiddellijk kunnen inleven in het verhaal van Trickerion. Ook hier wedijveren illustere illusionisten om de gunst van het kritische publiek door steeds spectaculairdere acts te brengen die ogenschijnlijk alle logica tarten.De basis van het spel wordt gevormd door een worker-placement systeem. Iedere speler start met een illusionist, een specialist en een leerling. Naast een specifiek aantal actiepunten heeft elk type een unieke eigenschap die in bepaalde situaties van pas zal komen. Zo is de illusionist de enige die een show mag opvoeren, de specialisten brengen extra actiemogelijkheden en verhogen de opbrengst van een opgevoerde show. In de loop van het spel kan het aantal medewerkers uiteraard uitgebreid worden, maar op het einde van een ronde moeten deze wel uitbetaald worden, dus enige planning bij het aanwerven is aangewezen.


Het inzetten van de werkers kent een kleine twist. Eerst moet door middel van locatiekaarten vastgelegd worden welke werker op welke locatie ingezet zal worden (simultaan en geheim!). Daarna kunnen de werkers om en om geplaatst worden. Maar in plaats van rechtstreeks een actie te selecteren, wordt een werker op een zone ingezet en mag dan eender welke acties van die zone uitvoeren. Dit is namelijk gebaseerd op actiepunten, en buiten de standaard actiepunten ontvangt de werker ook nog actiepunten voor de positie die hij inneemt binnen de zone. Zo zal de eerste typisch meer extra actiepunten ontvangen, terwijl de laatste (er is altijd ruimte voor 4 werkers) zelfs actiepunten moet inleveren. Het totaal kan dan gespendeerd worden aan de specifieke acties voor die locatie. Eventueel kan nog 1 extra actiepunt bijgekocht worden als dit nodig mocht zijn voor de uitvoering van je plannen.

In het basisspel zijn er een viertal zones om uit te kiezen.
Er is de markt, waar materiaal voor acts aangeschaft kan worden. Het aanbod is hier beperkt, maar eventueel kan een spoedbestelling gebeuren. Wie meer geduld heeft, kan een bestelling plaatsen die dan de volgende ronde geleverd wordt. Wie actiepunten over heeft kan ze gebruiken om de prijs te drukken.
Er is 'downtown', waar je extra helpers rekruteert en waar je nieuwe acts aanleert. Ook kan je hier de bank bezoeken om meer geld te lenen. Bijzonder aan deze locatie is dat de beschikbaarheid wordt bepaald door een dobbelsteenworp. Niet alles zal dus te kiezen zijn, maar er zijn daarentegen wel acties beschikbaar om te herdobbelen of een resultaat te 'forceren'.
Er is het atelier, een aparte zone per speler, waar je je helpers managet en waar de acts effectief opgebouwd worden met behulp van het materiaal dat eerder is aangeschaft.
Als laatste en belangrijkste locatie is er het theater. Hier is keuze uit meerdere dagen waarop je acts uiteindelijk uitgevoerd kunnen worden. Eerst zal je een programma moeten opbouwen (een show bestaat namelijk uit meerdere acts), waarbij je tegenstanders gastoptredens kunnen voorzien. Als je je illusionist als performer hebt ingezet, kies je zo'n programma (dat niet compleet hoeft te zijn) om het publiek in vervoering te brengen. Afhankelijk van verschillende factoren (de weekdag, de aanwezigheid van helpers, de volgorde en waarde van de acts) levert dit faam, geld of andere bonussen op. Maar ook gastoptredens worden beloond, dus een tactische planning van acts en een goede timing voor de uitvoering is een must.Na elke ronde wordt de speelvolgorde opnieuw bepaald: wie de minste punten heeft, mag als eerste aan de slag enz. Het spel duurt zo 5 ronden, waarna nog een eindafrekening volgt in verband met de verworven helpers en overgebleven geld. Wie dan de meeste faam heeft verzameld mag zich terecht kronen tot de koning der illusionisten. Word jij de opvolger van David Copperfield, Hans Klok of Dynamo? Speel Trickerion en je zal het weten!

Dahlgaard's Gifts is een add-on pack voor het spel Trickerion. Het bevat onder andere de Magician Powers expansie (90 kaarten) en extra kaarten. Let op: dit is geen standalone spel, het Trickerion basisspel is vereist. 


Dit spel werd geschonken door Mindclash Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Trickerion is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.
Dahlgaard's gifts is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1-2 uur

Reacties

Populaire posts