Five Tribes: The Artisans of Naqala

Five Tribes was voor mij persoonlijk één van de leukste spellen die in 2014 werden uitgebracht. Niet alleen het mooi vormgegeven spelmateriaal zat daar voor iets tussen, maar ook het spelverloop.
De mensen die niet weten over wat ik het heb, kunnen best de review van Five Tribes er nog eens op nalezen.


In 2015 kwam de eerste echte uitbreiding, want voordien kwamen er kleinere 'uitbreidingen' uit zoals Dhenim en Wilwit, die uit enkele kaartjes bestaan. Deze The Artisans of Naqala kan bestempeld worden als een volwaardige uitbreiding. Met deze uitbreiding komt er een nieuwe stam bij in het spel : de artisans. De spelers zullen deze artisans willen gebruiken om hun te helpen om het Sultanaat te bemachtigen.


De artisans zijn de paarse mannetjes, en deze laten de spelers toe om waardevolle goederen te produceren, of om magische voorwerpen te maken. Enkele van deze voorwerpen zijn overwinningspunten waard, en andere geven je toegang tot speciale krachten. Om de artisans te kunnen gebruiken, zal je de nieuwe tegels moeten bezoeken die je in deze uitbreiding kunt terug vinden : de workshops en gespecialiseerde markten. In het eerste kan je goederen maken, en het 2de kan je bepaalde goederen aankopen.


Verder vinden we nog een extra tegel waarop een onoverbrugbare kloof staat. Deze tegel zal de spelers forceren om zich aan te passen aan de nieuwe landschappen als ze de mannetjes over het speelbord bewegen. Tot slot zijn er nog 2 nieuwe Djinns te gebruiken.


Deze uitbreiding werd geschonken door Days of Wonder en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Five Tribes : The Artisans of Naqala is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 40 - 80 minuten

Reacties

Populaire posts