Feelinks Revelations

Feelinks Revelations is het vervolg van het spel Feelinks. Feelinks is een spel voor kinderen, ontworpen door 2 professionals in de psychologie, die kinderen uitnodigen om over gevoelens te praten. Praten over gevoelens met kinderen is niet altijd gemakkelijk. Bij kleine kinderen weet men soms niet hoe hier aan te beginnen. En omdat het belangrijk is om over gevoelens te praten kan men gebruik maken van Feelinks. 

Zo leren kinderen om hun gevoelens te uiten op een speelse manier.  En wanneer een kind ervaart dat hij/zij op een positieve manier met zijn/haar gevoelens kan omgaan zal men dit ook makkelijk in het dagelijks leven toepassen.

Omdat het originele spel 'Feelinks' een enorm succes was, is er nu de opvolger Feelinks Revelations.  Feelinks spitste zich eerder toe op de brave thema’s zoals vrienden, familie en school. Om het spel voor volwassen te pimpen bevat Feelinck Revelations meer ondeugende en serieuze thema’s . Noem  het anders “het spel van emoties en onthullingen voor volwassenen.”
In dit spel proberen alle spelers samen zo hoog mogelijk op te klimmen op het empathiespoor. Het spel speelt als volgt: Rond het empathiespoor liggen kaarten met verschillende emoties, die per ronde kunnen wijzigen. Zo kunnen bijvoorbeeld volgende types van gevoelens op tafel liggen: woede, verlangen, ontroerd, gefascineerd of verschrikt.   

Elke speler heeft een set van kaarten die overeenkomen met de gevoelens die op tafel liggen. De actieve speler neemt een situatie kaartje met hierop drie situaties en kiest één naar keuze. De speler leest deze luidop voor, bijvoorbeeld “om je relatie wat meer leven in te blazen vraagt je partner je om hem tijdens de seks te slagen”.  Alle spelers inclusief de actieve speler moeten nu in het geheim aangeven welk gevoel de actieve speler kiest, dit doe je door de passende kaart gedekt op tafel te leggen. Men heeft enkel keuze uit de gevoelens die op tafel liggen.  

Als een speler echter heel zeker is, dan kan hij aangeven dat hij weet wat de actieve speler gaat kiezen. Hiervoor plaatst men een “ ik weet het teken” op de kaart van de actieve speler. 


Om te bepalen of de spelers vooruitgaan op het empathiespoor is er voor de onthulling nog een blufronde. De actieve speler werpt met een dobbelsteen, en elk symbool van de dobbelsteen wijst naar een bepaald gevoelstype. Nu is het aan de spelers om te raden hoeveel spelers gekozen hebben voor het gevoel dat de dobbelsteen aangeeft.  Voor elke juiste gok kan men vooruit gaan op het empathiespoor.  De spelers die een“ ik weet het teken” op de kaart van de actieve speler hebben gelegd, gokken eerst naar het gevoel dat de actieve speler heeft gekozen. Is dat juist dat klimt men ook op het empathiespoor. Daarna worden alle kaarten van speler opgedraaid en geteld. Als er spelers zijn met de juiste gok wat betreft het aantal kaarten van de dobbelsteen, dan gaat men per correcte gok een stapje verder op het spoor.  Je ziet dat met een speelse twist hier serieuze onderwerpen worden aangesneden. Het spel is de ideale manier om je vrienden beter te leren kennen.Dit spel werd geschonken door Act-in-games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Feelinks (het originele) is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

 

Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 16 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts