La Cour des Miracles

La Cour des Miracles speelt zich af in de Parijse binnenstad van de middeleeuwen, toen de Notre Dame nog in volle glorie stond te pronken. De taak van de speler is om de leiding te nemen over een gilde van bedelaars, om goed te plannen, en om de andere spelers om de tuin te leiden en gebruik te maken van allerlei mogelijkheden die zich gaan aanbieden, en dat allemaal om roem op te bouwen en het Parijs uit de 16e eeuw over te nemen.


Jou doel is dus om roem op te bouwen, of om de meest invloedrijke speler te zijn wanneer de koning het einde van zijn parcours heeft bereikt. Tijdens je speelbeurt mag je een plot kaart spelen, en moet je één van je 3 Rogue fiches gedekt op eender welke vrije plaats in een district leggen. Daarmee zal je onmiddellijk de voordelen ervan ontvangen, zoals geld of extra kaarten, of je kan de koning een stapje verder zetten. Daarna mag je de actie van dat district uitvoeren.


Zodra een district volledig volzet is met Rogue fiches van de spelers, worden al deze fiches van de spelers open gedraaid, om te weten te komen welke speler de controle over dat district gaat krijgen. Door controle over een district te hebben zal je een voordeel verkrijgen: je kan een 4de Rogue fiche kopen, extra kaarten nemen of je mag de koning verder bewegen.


Je kan het spel winnen door je 6e Rogue fiche op het speelbord te plaatsen, nog voordat de koning de laatste plaats van zijn parcours bereikt heeft. Was dat niet het geval, en komt de koning op het einde van zijn pad, dan wint de speler met de meeste roem fiches die op het speelbord geplaatst zijn.
Een zeer leuk familiespel dat niet al te moeilijk is en zeer vlot speelt. In mijn ogen is dit spel leuker met 4 of 5 spelers dan met 2.

 
 Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10
Speelduur : 40 minuten.

Reacties

Populaire posts