Bilder +The complex expansion

Monkeyshine Games doet jullie misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar als ik nu zeg dat we te maken hebben met de makers van Deer Lord waarschijnlijk wel ! Inderdaad, deze Bilder is van de mensen uit Gent. En tegelijk met het basisspel smijten we er direct ook al een uitbreiding tegen aan.


Bilder is een partyspel dat je met 2 tot 12 spelers kunt spelen, waarbij een heleboel fantasie moet gebruikt worden. In de speldoos vinden we 40 verschillende houten speelstukken terug die de raarste vormen hebben. Deze stukken zal de speler moeten gebruiken om 'dingen' te bouwen of uit te beelden. Je mag met de speelstukken bewegingen maken om zo je verhaal duidelijk te maken.


Kan een andere speler raden wat de actieve speler aan het bouwen of uitbeelden is, dan wint deze het kaartje met de opdracht. Op die kaart staat 1 letter van het woord BILDER. Zodra je zoveel kaartjes hebt kunnen verzamelen zodat je het woord BILDER kunt vormen, ben je de winnaar van het spel.

Hoe gaat het spel in zijn werk ? Iedereen komt aan de beurt als bouwer of uitbeelder. Dan ga je aan de slag met de houten blokjes. Je bouwt hetgeen dat op je getrokken kaartje staat (de wat? kaart), terwijl de rest probeert te raden wat het is. Deze kaart geeft je 2 mogelijkheden met dingen om te bouwen, waarvan de letters en de kleur een categorie aangeeft.


De verschillende categorieën zijn :
B - Beings, oftewel mensen of een beest bijvoorbeeld.
I - Imaginair, oftewel geen echte dingen zoals een draak.
L - Locations, wat een plaats of gebied kan zijn.
D - Devices, deze zijn toestellen of voorwerpen.
E - Events of gebeurtenis, zoals de lancering van een raket.
R - Rest, bevat al de dingen die niet tot de bovenstaande categorieën behoren.


Er liggen ook nog 3 How (hoe ?) kaarten open, die kunnen de regels wijzigen voor de actieve speler. Zo is er bijvoorbeeld het kaartje waarbij geen enkel blokje mekaar mag aanraken, of dat je tijdens het bouwen bepaalde geluiden moet nabootsen.
Werd het kaartje van de actieve speler geraden, mag deze speler ook nog 1 van deze 3 how kaartjes nemen, waarop dan ook weer een letter staat van het woord BILDER.

Een filmpje van het spel kan je hier bekijken :De uitbreiding bevat nieuwe kaartjes voor nog meer variatie. Veel bouwplezier !

Dit spel werd geschonken door Monkeyshine Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 12
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 60 minuten

    Reacties

    Populaire posts