Concordia - Balearica / Cyprus


Concordia kan stilaan plaatsnemen in het rijtje van Hoogspanning en Ticket To Ride. Ook dit jaar is er namelijk een nieuw spelbord verschenen met daarop alternatieve kaarten. Aan de voorzijde vind je de Balearen (de Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee, met waarschijnlijk Ibiza als meest gekende eiland) en op de achterzijde Cyprus, voor diegenen die de uitbreiding Venus gemist hebben.

Daarnaast introduceert ontwerper Mac Gerdts de vismarkt, een nieuw element dat als eerste fase in je beurt gebruikt kan worden. Daarvoor moet je echter eerst vis vangen. Dit doe je door de prefect te spelen, die hiervoor een facelift heeft ondergaan. Deze vis kan je dan op de markt verkopen voor geld, ruilen voor andere grondstoffen of inzetten om speciale acties te doen. Ook hier geldt weer het kenmerkende principe van de rondel: je moet van kraam naar kraam, en wil je een plaats overslaan moet je hier een munt leggen, wat die plaats weer aantrekkelijker maakt.
De vismarkt kan trouwens gecombineerd worden met alle uitbreidingen, wat het een interessante optie maakt voor liefhebbers die nog meer planningsmogelijkheden zoeken.

Deze uitbreiding werd geschonken door PD-Verlag en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 60 - 120 min
Leeftijd: vanaf 13 jaar


Reacties

Populaire posts