Rescue Animals

Altijd er al van gedroomd om bedreigde diersoorten te redden ? Dit is jullie kans. Jammer genoeg niet in het echt, maar wel op de speeltafel met deze Rescue Animals.


De spelers nemen de rol op zich van een natuurbeheerder, die bedreigde diersoorten gaat redden en beschermen over de hele wereld. Elk dier dat je kan redden is een bepaald aantal beschermingspunten waard die meetellen in je eindscore. Lukt het je dan ook nog eens om paren van bedreigde dieren te verzamelen, zal je bonuspunten scoren. Het is de speler met de meeste punten op het einde van het spel die wint, wat wel eens vaker voorkomt.


Elke ronde worden er een aantal kaarten met bedreigde diersoorten open in het midden van de tafel geplaatst, zodat elke speler ze duidelijk kan zien. Na een momentje om deze dieren 'in te studeren', roept de spelleider : 'Ready, set, go!'. Alle spelers gaan nu als een bezetene dobbelen en herdobbelen met hun dobbelstenen, zo snel mogelijk.  Als één van je dobbelsteen overeenkomt met de één van de symbolen die op een dierkaart staan, mag je deze kaart opzij zetten en verder dobbelen met de resterende dobbelstenen. Als je op een bepaald moment alle dobbelstenen hebt die overeenkomen met die van een dier, roep je heel luid 'Rescuing!!'. Je mag nu deze kaart bij jou nemen, en de andere spelers zetten hun poging verder om een ander dier te redden.


Elke ronde zullen er nieuwe kaarten getrokken worden, waardoor de spelers nieuwe uitdagingen krijgen en nog meer dieren om te redden. De meesten kaarten tonen dat er 1 zwarte en 2 witte dobbelstenen nodig zijn om een dier te redden. Maar er zitten speciale gevallen tussen die andere vereisten hebben.

Dit spel werd geschonken door Strawberry Studio en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts